friend


Peace be upon you, guys.

what's up gang! its me, actually i dont really wanna write this but, i just feel like want to share this story at socmed but dont know where to. ahahahahahah ada fefeeling caprice sikit tak awal2 tu. and, aku rasa mcm, patutlah aku berganjak en daripada cerita pasal cikgu tu kepada cerita pasal kawan aku pulak.

uh, ni bukan satu appreciation post kepada seorang makhluk yg bergelar kawan. dan bukan jugak post yang melibatkan hati dan perasaan (sakit hati, marah, rindu etc.) bukan. tak langsung.

em, mungkin cerita ni akan jadi bosan kot. tapi, aku nak cerita jugak. pedehal. 😜 okay. 

dulukan. masa aku darjah 5 smthng. aku ada dua orang kawan. rapat. bukan kawan baik ok. biasa-biasa je. ok pastu ada sorg ni, kitorang panggil die Nek Jah. sebab dia kecik kecik dah pakai spek. eh tak, bukan. sebab die... sebab die kuat bebel kot. tak ingat dah, sebab darjah 6 aku pindah sepang and lost contact dengan diorang. ni dah habis sekolah baru contact balik. tu pon a few of them je.

okay, kisahnya begini. dia pernah cerita kat aku. dalam bilik dia, ada almari (ofc lah, what-- ok) pastu dia kata, dia ada dua orang kawan dalam bilik dia tu. pocong and pontianak. aku tak ingat nama pontianak tu apa tapi dia kata nama pocong tu, chombi........ ? 😂😂ahahahahah lawak la.

pastu, masa tu kitorang banyak kali jugak la gaduh. idk why. dah tak ingat dah. ala biasala bebudak. heheheheh 😄

one day, dia cakap kat kawan aku ke cemana tah, tapi die la cakap. i dont really remember how i know, tapi dia la yang cakap. ahahahah berbelit tak. okok, dia cakap, aku punca dia gaduh dengan chombi tu.

again,

aku. punca. dia. gaduh. dengan. chombi.

aku? punca dia gaduh dengan chombi?

and guess what, aku percaya duh dengan benda tu. but thank God aku langsung tak rasa bersalah pun buat 'hubungan persahabatan' diorang retak. kalau tak, sila lah kata aku bengap. ahahahaha. 😂😂

and one more thing, nasib baik benda tu tak wujud pon. means, cerita tu hanya rekaan semata. kalau tak aku rasa, mestilah sampai sekarang si chombi tu dok mengacau aku kan sebab aku buat dorang gaduh? AHAHAHAHAH! 

oh btw, dia kata, chombi tu duduk kat atas almari dia tu. (thts why aku mention almari tu) die kata lagi, every night dia akan pandang atas almari dia tu. tengok chombi. ahahahahahaha okay. bye babes.

*tak la best mana cerita ni tapi, idc 😚😚😚