美人か獣?


Peace be upon you :)

Hai. Time cuti cuti macam ni barula aku boleh selalu nak update. Macam dulu, tunggu end of the year baru aku boleh update. Tu pon tak banyak sebab takde benda nak update. So, as long as kita dah 2018 (dan aku pon dah 18 tahun, yeay! lol ini adalah kegembiraan gara gara tidak perlu lagi kelam kabut pack barang untuk balik asrama) banyaklah benda yang macam jadi en kat dunia ni. lol.

*apa pon, i am writing this based on my own opinion and apa yang aku lalui hm maybe*

aku tak tau nak cakap apa cuma aku nak cerita. pasal tahun lepas. actually benda ni aku dah simpan lama, and aku dah luahkan hari tu kat kawan aku via email. so ni bukan nak kata aku masih dendam, tapi mungkin boleh la untuk dikatakan aku dendam.

sebab macam post aku yang sebelum ni, kan aku ada mention cam aku kena pegi sekolah sebab ada exam smthng en. 

so ceritanya, tahun lepas, i dont know why, aku selalu kena attack dengan sorang cikgu ni. selalu weh. macam bila aku buat smthng dalam kelas, dia punya marah tu sampai tahap macam dah takde mood nak mengajar la bagai (penipu!) sebab apa aku kata tipu? sebab lepas dia marah aku tu, ada je student lain yang buat kesalahan yang sama macam aku, TAPI ELOK JE DIA BERGELAK KETAWA?! 

and aku bukan nak ulang balik cerita ni. takut mencarut lebih lebih pulak. tapi en, sejak aku luahkan kat kawan aku tu, aku macam, bila ingat balik benda tu, aku macam baru sedar smthng. 

masa aku ambik exam hari tu, adalah aku bertembung dengan cikgu tu. sebab mungkin dia incharge kot? malas nak amik tau, biar dia. tapi time exam tu, aku cam tak boleh do nak tengok dia. bukan. bukan tak boleh tengok. tak boleh kalau bertembung. at first aku ingat benda ni berlaku sebab aku takut dengan dia. tapi bila aku fikir balik.. rupanya sebab mungkin aku masih tak boleh melupakan apa yang terjadi.

oklah, pokok pangkal cerita ni adalah, masa awal tahun hari tu aku demam 4 hari. and time aku demam tu pulak tengah exam. bila dah 4 hari tak datang exam, mestilah nak buat balik en? even terpaksa makan waktu belajar aku.

so ada sehari tu, aku nak amik exam perdagangan. and aku tau dia jenis yang tak suka student keluar kelas tanpa pengetahuan dia. so aku pon mintaklah izin dulu. pastu AKU TAK FAHAM APA YANG DIA NAK.

sebab dia cam cakap, ha pergilah pergilah. pastu aku pergilah. pastu aku balik kelas, kengkawan semua cakap cam dia marah bebel bla bla bla.

pastu aku pergi lah jumpa dia mintak maaf petang tu. pastu dia cakap, "senang kan? buat salah mintak maaf buat salah mintak maaf" pastu dia terus masuk bilik guru. next weeknya, aku jumpa lagi sekali mintak maaf. and dia dah okay.

pastu tetiba dia start ah. macam bolehlah nak dikatakan bias. (tak elokdo!) and. aku ingat aku sorang je kena. rupanya kelas sebelah aku pon dalam dua tiga orang jugaklah yang kena macam aku. ini pon kawan aku yang cerita.

pastu dia kata lah macam, nampak do cikgu tu sebenarnya bias. kalau orang yang dia okay tu, okay gila. tapi bila tang orang yang dia tak suka, memang habis a kena dengan dia.

****************************************************************

ok dah habis. tanak dah cerita. panas hati. ye aku tau tak elok. tapi em tak taulah. i dont know what to do with this feeling. dia macam dendam aurora gitu. haaaa.

okayokay. sebenarnya semalam aku macma terfikir, kenapa ye aku selalu kena macam tu? bila aku fikir fikir fikir fikir fikir. ha! mungkin, sebab aku ni kurang cantik kot (lol taknak cakap diri sendiri buruk) 

yelah, nowadays, yang cantik memang akan diberi layanan yang super-duper-kebabom punya layanan. i mean macam, semua orang jaga hati and so on. yang tak cantik ni, macam sampah aje dibuatnya. 

nolah, aku taklah seteruk tu. sebab, cikgu lain elok je layan aku. makhluk yang satu tu je yang tak taulah berdendam sangat kot sebab aku tak masuk kelas dia. (mungkin?)

okay, aku bukan nak on point kat cikgu tu je, hakikatnya dunia ni dah memang macam tu, kau agak agak kenapa? haih. i dont know. everyone kalau boleh semua mind set sama. tak faham aku. perlu ke nak bezakan rupa paras orang?

okay aku dah tak tau apa nak cakap, tapi in case kalau ada yang baca ni, boleh tak share ur opinion about apa yang aku mesti buat dengan perasaan aku dekat cikgu aku tu?
sebab macam susah gila nak lupakan. kenapa ah? share tau pendapat! thankyou babes.